Colapsul Greciei va genera o reactie in lant

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 13:02
1476 citiri
Colapsul Greciei va genera o reactie in lant

Un eventual colaps financiar al Greciei va genera o reactie in lant, cu rezultate incontrolabile, si de aceea Germania si Franta ar putea fi nevoite sa ajute statul elen, a declarat presedintele asociatiei industriale germane BDI, Hans-Peter Keitel.

Guvernul de la Atena ar trebui sa discute cu Fondul Monetar International (FMI) in legatura cu modalitatile de consolidare bugetara si supraveghere a acestor tipuri de masuri, pentru a preveni acutizarea problemelor financiare, a afirmat Keitel, precizeaza Mediafax.

"Trebuie sa gasim solutii bilaterale pentru cazul in care o eventuala colaborare cu FMI nu va avea succes", a precizat el.

Keitel a avertizat, totodata, ca turbulentele din Grecia s-ar putea propaga in alte tari din zona euro, precum Spania si Italia.

In Germania, putini lideri din industrie sau politicieni au declarat ca ar putea fi necesar un ajutor bilateral pentru Grecia, noteaza Reuters.

Mai multe guverne din zona euro discuta in legatura cu un posibil macanism de sprijin pentru autoritatile de la Atena, in cazul in care va fi necesar.

 

#colaps, #fmi, #grecia, #probleme, #sprijin , #stiri FMI