Chinezii au incredere in euro

Marti, 12 Iulie 2011, ora 09:49
1354 citiri
Chinezii au incredere in euro

Viceguvernatorul Bancii Centrale a Chinei, Yi Gang, sustine ca Europa va ramane o zona importanta de investitii si ca statul chinez are incredere in moneda euro. 

"Avem incredere in euro si in zona euro. Sprijinim toate masurile adoptate de UE, BcE si FMI pentru a solutiona criza datoriilor suverane", a declarat Yi Gang, citat de Cotidianul.

Yi Gang a tinut sa precizeze ca China va proteja stabilitatea pietei financiare internationale ca un investitor responsabil pe termen lung, scrie Reuters.

Ambasadorul Chinei la UE, Song Zhe, sustine ca statul chinez va continua sa sprijine moneda unica europeana si apreciaza ca Grecia ar putea intra in incapacitate de plata, in ciuda efortului UE si FMI.

In opinia lui Song, imprumutul recent de 12 miliarde de euro pe care Grecia l-a primit de la UE si FMI nu a rezolvat unele din problemele fundamentale ale statului elen.

Song spune ca o restructurare a datoriilor elene ar avea consecinte negative mai reduse decat un posibil default.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#china, #zona euro, #investitii euro china , #stiri FMI