China cumpara obligatiuni emise de FMI

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 14:52
1392 citiri
China cumpara obligatiuni emise de FMI

China vrea sa investeasca pana la 50 miliarde dolari in obligatiuni emise de Fondul Monetar International (FMI), a declarat vineri directorul adjunct al organizatiei, John Lipsky, informeaza Newsin.

"Autoritatile din China s-au aratat interesate de investitii de pana la 50 miliarde dolari in aceste obligatiuni, cand vor fi pregatite, si speram ca si alte state sa ia masuri similiare", a declarat Lipsky.

Rusia a anuntat deja ca este interesanta de achizitia unor obligatiuni in valoare de 10 miliarde dolari, care vor face parte din cresterea de capital cu 500 miliarde dolari pe care FMI vrea sa o obtina pentru ajutorarea statelor in mijlocul celei mai severe incetiniri economice de la Marea Criza.

China este cel mai mare stat din lume, dupa marimea rezervelor valutare si de aur, urmat de Japonia si Rusia.

ipsky a spus ca propunerile pentru emisiunea de obligatiuni va fi inaintata consiliului director al FMI, care ar urma sa primeasca luna viitoare propunerea pentru noua emisiunea de drepturi speciale de tragere.

In acelasi timp, oficialul este de parere ca cel mai sever moment al crizei economice a fost depasit, iar valutele principale "sunt destul de bine balansate" la ratele de schimb existente.

"In general, rezultatele din primul trimestru au fost mai slabe decat ne asteptam", a subliniat Lipsky, adaugand ca este posibil ca FMI sa revizuie in coborare perspectiva asupra produsului intern brut (PIB) al Rusiei si altor state din 2009.

FMI se asteapta ca economiile emergente sa reinceapa sa creasca din a doua jumatate a anului, in timp ce economiile tarilor dezvoltate ar urma sa creasca in prima jumatate din 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#capital, #economii, #fmi, #investitii, #obligatiuni , #stiri FMI