CE: Situatia FMI nu afecteaza planurile de salvare pentru Zona euro

Luni, 16 Mai 2011, ora 16:47
1090 citiri
CE: Situatia FMI nu afecteaza planurile de salvare pentru Zona euro

Comisia Europeana a dat asigurari luni ca acuzatiile de agresiune sexuala si viol vizandu-l pe directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, nu vor avea un impact asupra planurilor de salvare pentru tarile din Zona euro, in special Grecia, si a apreciat ca prematura o dezbatere privind succesiunea sa, relateaza NewsIn.

"Suntem increzatori in faptul ca va exista o continuitate in operatiuni si in procesul decizional al Fondului Monetar International", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei pe probleme economice, Amadeu Altafaj.

"Aceasta chestiune nu ar trebui sa aiba vreun impact asupra programelor pentru Grecia, Irlanda sau asupra celui care a fost negociat recent pentru Portugalia", a afirmat purtatorul de cuvant, referindu-se la acuzatiile de agresiune sexuala si tentativa de viol care il vizeaza pe seful FMI.

"Nu se pune problema ca deciziile in curs din Zona euro sa fie afectate si ca aceasta chestiune sa aiba un impact asupra deciziilor aplicate in acest moment", a dat asigurari purtatorul de cuvant al CE, respingand ascenariile "alarmiste" privind oprirea programelor de finantare ale FMI.

Ministrii de finante din Zona euro urmeaza sa se intalneasca luni la Bruxelles pentru a discuta conditiile acordarii unui ajutor suplimentar economiei elene.

Discutiile de luni sunt umbrite de arestarea sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn, care era asteptat la intalnire. FMI este reprezentat luni la Bruxelles de Nemat Shafik, unul dintre adjunctii lui Strauss Kahn.

Pe agenda intalnirii se afla si aprobarea ajutorului de 78 de miliarde de euro pentru Portugalia, precum si nominalizarea guvernatorului bancii centrale al Italiei, Mario Draghi, drept viitorul presedinte al Bancii Centrale Europene. 

#ce, # fmi, # strauss-kahn, # zona euro, # grecia, # planuri de salvare , #stiri FMI