Ce se intampla daca UE intra in recesiune?

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 10:05
1389 citiri
Ce se intampla daca UE intra in recesiune?

Fondul Monetar International a avertizat, intr-un raport dat publicitatii luni, ca inca 23 de milioane de persoane din lume vor trai sub pragul saraciei, in cazul unei accentuari a crizei economice din tarile bogate si in special in cazul intrarii Europei in recesiune.

FMI a realizat aceasta simulare intr-un raport transmis statelor sale membre in septembrie si intitulat "Gestionarea riscurilor pentru crestere si socurilor preturilor materiilor prime mondiale: vulnerabilitati si provocari politice pentru tarile cu venituri mici", relateaza portalul 7sur7.

Potrivit calculelor, daca in 2011 cresterea economica mondiala este de 2,6%, iar in 2012 de 2,4%, din cauza "socurilor pentru conjucntura financiara in unele tari avansate" si a unei recesiuni in zona euro, aceasta va avea "repercusiuni puternice asupra saraciei".

"Inca 23 de milioane de persoane din tarile cu venituri mici ar putea fi impinse spre saracie pana in 2012, in acest caz", au scris economistii institutiei. Cele mai multe victime traiesc in Africa, Asia si Pacific.

FMI a luat in calcul definitia persoanei sarace formulate de Banca Mondiala - o persoana care traieste cu 1,25 dolari pe zi sau mai putin.

#FMI saracie Europa, #crestere economica mondiala , #stiri FMI