CE saluta noile masuri de austeritate luate de Grecia

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 07:26
1010 citiri
CE saluta noile masuri de austeritate luate de Grecia

Comisia Europeana a salutat, duminica seara, angajamentul guvernului grec de a atinge tintele fiscale convenite pentru acest an si pentru 2012 si de a lua toate masurile de consolidare necesare indeplinirii obiectivelor respective, releva un comunicat de presa al executivului UE.

"Salut angajamentul exprimat de Guvernul grec de a indeplini obiectivele fiscale convenite pentru acest an si urmatorul si de a adopta masurile de consolidare necesare pentru realizarea acestor obiective. Deciziile de astazi, printre care taxa pe proprietatile imobiliare, vor contribui mult la indeplinirea tintelor fiscale.

Grecia trebuie sa atinga obiectivele convenite in domeniul fiscal si sa puna in practica reformele structurale convenite pentru a realiza conditionalitatea si a-si asigura finantarea de la partenerii sai. Acest lucru e esential pentru a garanta durabilitatea finantelor publice si a ameliora perspectivele cetatenilor greci in termeni de crestere economica, locuri de munca si bunastare", a declarat comisarul european pentru afaceri economice si monetare Olli Rehn.

Reprezentantul CE a adaugat ca experti ai Comisiei Europene vor reveni la Atena in zilele urmatoare pentru a oferi sprijin tehnic autoritatilor grecesti, iar daca Grecia va indeplini conditiile necesare atunci este de asteptat ca evaluarea efectuata de reprezentantii troicii UE-FMI-BCE sa se incheie la finalul lunii septembrie.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#comisia europeana, #criza, #grecia, #grecia criza, #masuri austeritate , #stiri FMI