CE: Grecia indeplineste criteriile pentru primirea urmatoarei transe

Joi, 19 August 2010, ora 15:30
1247 citiri
CE: Grecia indeplineste criteriile pentru primirea urmatoarei transe

Comisia Europeana (CE) considera ca Grecia indeplineste criteriile pentru a primi in septembrie urmatoarea transa, de noua miliarde de euro, din ajutorul financiar stabilit de statele din zona euro si de Fondul Monetar International (FMI), transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

"Comisia considera ca evaluarea pozitiva a conditiilor impuse Greciei deschide calea urmatoarei faze a imprumutului", se arata intr-un comunicat al executivului european.

CE se asteapta ca statele zonei euro sa aprobe transa si sa dea unda verde eliberarii fondurilor.

Din cele noua miliarde de euro, 6,5 miliarde de euro provin de la statele uniunii monetare, iar 2,5 miliarde euro de la FMI.

O comisie comuna CE-FMI aflata in Grecia a anuntat la inceputul lunii august ca Atena a facut progrese substantiale in limitarea deficitului bugetar, dar trebuie sa aplice in continuare reforme pentru recastigarea increderii investitorilor.

Programul de asistenta financiara pentru Grecia se va derula pe o periaoda de trei ani si consta din imprumuturi bilaterale, totalizand 80 de miliarde de euro, acordate de statele zonei euro, si din alte 30 de miliarde de euro de la FMI.

Acordarea urmatoarei transe din finantarea destinata Greciei urmeaza a fi aprobata de ministrii de Finante din zona euro pe 7 septembrie, intr-o reuniune speciala.

#bugetar, #ce, #deficit, #grecia, #transa , #stiri FMI