Cartel Alfa se opune unui imprumut de la FMI

Luni, 23 Martie 2009, ora 13:26
1368 citiri
Cartel Alfa se opune unui imprumut de la FMI

Cartel Alfa se declara impotriva unui acord de tip stand-by cu Fondul Monetar International (FMI), in cazul caruia Guvernul nu ar mai putea pune in practica angajamentele luate la inceputul acestui an in fata sindicatelor, a spus luni vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea.

Liderul sindical a precizat, inainte de a intra la discutiile cu reprezentantii FMI, ca nu vede necesar un imprumut extern atat timp cat Banca Nationala a Romaniei (BNR) poate face fata unei eventuale presiuni asupra cursului de schimb prin rezervele deja existente.

Intalnirea dintre reprezentantii fondului monetar cu sindicalistii de la Cartel Alfa si Blocul National Sindical (BNS) a fost solicitata de BNS si a inceput in jurul orei 12.

"Vrem sa explicam FMI de ce ne-am declarat impotriva unui acord de tip stand-by, ne temem ca pachetul de conditionalitati cerut de Fond poate face ca politicile negociate cu Guvernul la inceput de an sa nu mai poata fi finantate", a spus Dandea.

Totodata, el a mai spus ca imprumutul, "complementat de anumite politici din sectorul bancar, poate duce la scurgerea sa catre sectorul privat, romanii alegandu-se doar cu plata inapoi a acestor bani in urmatorii ani". 

 

Presedintele BNS, Dumitru Costin, de asemenea prezent la intalnire, a spus ca vor fi discutii pe tema politicii salariale, a impozitelor si taxelor si ca reprezentantii sindicatelor vor cere FMI si expunerea obiectivelor si propunerilor institutiei in cazul unui acord.

"Vrem sa stim ce a stat la baza evaluarilor din ultimele patru luni, in care s-au vehiculat mai multe cifre privind cresterea economica si deficitul bugetar", a spus Costin.

 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#alfa, #fmi, #cartel, #guvern, #bnr , #stiri FMI