Bursele europene au crescut, alimentate de statisticile din SUA

Marti, 04 Mai 2010, ora 00:47
1365 citiri
Bursele europene au crescut, alimentate de statisticile din SUA

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de luni in crestere, dupa ce datele pozitive din Statele Unite au ridicat asteptarile de redresare economica, reusind sa contrabalanseze intr-o oarecare masura temerile legate de criza din Grecia.

Astfel, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a castigat 0,51%, pana la 6.166,92 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a urcat cu 0,30%, la 3.828,46 puncte.

Increderea investitorilor a sporit dupa ce statisticile americane au aratat o crestere a manufacturilor, constructiilor si cheltuielilor de consum.

Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI) au convenit, duminica, sa acorde Greciei un pachet de ajutor de 110 miliarde euro, in schimbul caruia aceasta trebuie sa adopte masuri de austeritate severe, atenuand unele temeri legate de incapacitatea tarii de a se mai finanta pe termen scurt.

Cu toate acestea, investitorii continua sa se intrebe ce alta tara cu o situatie fiscala sensibila ar mai putea avea astfel de probleme.

Principalii indici de pe Wall Street inregistrau cresteri in jurul orei 19:30, ora Romaniei: Dow Jones crestea cu 0,84%, indicele compozit Nasdaq avansa cu 1,12%, iar indicele mai extins S&P 500 cobora cu 0,79%. 

#burse, #europene, #statistici, #sua , #stiri FMI