Bursa din Atena cade puternic

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 23:28
1629 citiri
Bursa din Atena cade puternic

Bursa din Atena a incheiat tranzactiile de marti in scadere cu 6%, cel mai grav declin consemnat dupa octombrie 2009, in urma temerilor ca tara va intra in incapacitate de plata daca nu va primi la timp fondurile promise de Uniunea Europeana si FMI.

Indicele general Athex a inregistrat astfel cea mai puternica depreciere de la venirea la putere a noului guvern, in octombrie anul trecut.

Executivul elen a fost nevoit, anul trecut, sa dubleze previziunea privind nivelul deficitului bugetar, problema care se afla la originea crizei de incredere cu care se confrunta Grecia pe pietele financiare.

Declinul Athex a ajuns pe parcursul tranzactiilor la 7,4%, dupa ce guvernatorul Bancii Greciei a anuntat ca Produsul Intern Brut ar putea inregistra in acest an o scadere de peste 2%.

Standard & Poor's a retrogradat, marti, ratingul Greciei cu trei trepte, la nivelul "BB+", care se afla in categoria "junk" (nerecomandat pentru investitii), din cauza temerilor referitoare la capacitatea autoritatilor de a aplica reformele necesare reducerii datoriilor.

Perspectiva ratingului este negativa. Masura a fost anuntata dupa inchiderea bursei din Atena. 

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#bursa, #atena, #grecia, #criza, #fmi, #ue , #stiri FMI