Bulgaria nu va reusi sa depaseasca efectele crizei financiare pana in 2012

Luni, 18 Mai 2009, ora 12:27
1670 citiri

Bulgaria nu va reusi sa depaseasca efectele crizei financiare pana in 2012, a declarat presedintele Asociatiei Industriale din Bulgaria, Bozhidar Danev, citat de agentia Novinite.

Oficialul a subliniat, intr-un interviu acordat postului national de radio, ca veniturile bugetare scad, iar situatia sistemului financiar s-a deteriorat, fapt care face ca Bulgaria sa fie extrem de vulnerabila la socurile externe, potrivit Mediafax.

"Sistemul bancar va fi afectat puternic in viitorul apropiat, pe masura ce conditiile economice se inrautatesc", a spus Danev.

El a avertizat ca multe companii consulta asociatia in vederea implementarii de planuri de restructurare. Cresterea economiei bulgare a incetinit de la 6,2% in 2007 la 6% in 2008.

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza o scadere de 2% a Produsului Intern Brut (PIB) pentru acest an si de 1% in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#bancar, #bulgaria, #criza, #fmi, #sistem , #stiri FMI