Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bulgaria cauta solutii pentru a contracara efectele crizei

Bulgaria cauta solutii pentru a contracara efectele crizei

Guvernul si marile companii bulgare au discutat la Sofia planuri de actiune pentru a contracara consecintele crizei financiare internationale in Bulgaria, cea mai saraca membra a Uniunii Europene.Tara nu risca sa fie afectata imediat de efectele indirecte ale crizei, transmite AFP. Ministrul de finante Plamen Oresarski, si seful bancii centrale, Ivan Iskrov, au anuntat ca se intalnesc saptamana aceasta cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI). "Nu avem intentia de a solicita un acord stand-by de sustinere financiara, acest lucru nu este necesar", a declarat totusi ministrul de finante.


Bulgaria aplica din 1997 un regim de austeritate care ii impune un deficit bugetar redus, iar moneda sa, leva, are paritate fixa fata de euro. Unii economisti au apreciat ca exista pericolul unei deprecieri a monedei nationale, ca efect al crizei financiare globale .


Vicepresedinta Bancii Mondiale, Kristalina Gheorghieva, care este de nationalitate bulgara, a subliniat joi ca Guvernul de la Sofia trebuie sa caute surse de finantare in strainatate, pentru a fi pregatit pentru "cel mai pesimist scenariu".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1081 ori