Boureanu, PDL: salariul bugetarilor se va majora cu minim 10%

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 15:10
1807 citiri
Boureanu, PDL: salariul bugetarilor se va majora cu minim 10%

Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu spune ca in "cele mai pesimiste asteptari" bugetariilor le va creste salariul cu "peste 10%, insa forma precisa va fi continuta de legea bugetului, transmite NewsIn.

Boureanu a amintit ca in cursul negocierilor cu FMI, s-a hotarat ca Guvernul roman sa aiba posibilitatea sa creasca deficitul bugetar peste 4,4%, in cazul in care banii pentru investitii vor fi folositi integral.

Rectificarea bugetara in sensul cresterii deficitului este totusi restrictionata de anumite conditii puse de catre Fondul Monetar International si Comisia Europeana, in calitatea lor de creditori ai Romaniei.

"In deficitul de 4,4% exista niste asumari ferme din partea FMI si CE ca, in cazul in care Romania isi respecta programul investitional, consuma banii de investitii si, la un moment dat, este in imposibilitatea de atrage fonduri europene din cauza deficitului, sa poata fi discutata o crestere a deficitului exclusiv pentru asigurarea proiectelor de investitii", a explicat Boureanu.

Acesta a spus ca o eventuala crestere a deficitului se va face cu acordul si sub controlul organismelor financiare internationale.

"Asta inseamna ca ultimele discutii pe care le stiti in care oficialii romani au incercat sa asigure o crestere a deficitului pe investitii au fost de succes, dar sub un control extrem de ferm", a precizat vicepresedintele PDL.

Totodata, Boureanu a estimat ca salariile bugetarilor vor creste in 2011 cu peste 10%, procentul final urmand sa se regaseasca in proiectului Legii bugetului, sub forma in care va fi remis Parlamentului pentru aprobare.

"In bugetul pe 2011, in anvelopa salariala de 39 de miliarde si cu un deficit de 4,4%, va exista si o crestere a salariilor in sectorul bugetar estimata undeva la peste 10%, in cele mai pesimiste asteptari. Asteptam proiectul final al Legii bugetului", a spus Boureanu.

Acesta a apreciat ca discutia privind veniturile bugetarilor trebuie sa se poarte in termeni de crestere a veniturilor actuale, nu de revenire la nivelul anterior reducerii cu 25%.

"Sa nu uitam ca cei 1,3 milioane de bugetari sunt ultimii care au fost nevoiti sa suporte o scadere a veniturilor, in sectorul privat reducerea veniturilor facandu-se incepand cu octombrie 2008 si pana la sfarsitul anului 2009. Azi vorbim de posibilitati de crestere. Eu, personal, nu le-as spune revenire", a conchis pedelistul.

#boureanu, #salarii, #bugetari , #stiri FMI