Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Borbely: In limita chingilor FMI-ului, am putea sa reasezam unele taxe

Borbely: In limita chingilor FMI-ului, am putea sa reasezam unele taxe

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca, "in limita chingilor FMI-ului", Guvernul ar putea proceda la "reasezarea" unor taxe, pentru a veni in sprijinul investitorilor, precizeaza Mediafax.

Borbely, care este si vicepresedintele executiv al UDMR, a spus ca, in coalitie, membrii Uniunii au "salvat" pensia minima si au propus si masuri de relansare economica.

"Initial erau alte variante, mult mai durerorase. Noi am fost cei care am propus un prim set de masuri, am avut o prima discutie in coalitie, a acceptat si premierul, chiar si ieri (miercuri - n.r.) am discutat la sedinta de Guvern. Luni, o sa avem o discutie in coalitie, saptamana viitoare o discutie cu guvernatorul BNR, cu oameni implicati in economie. Eu zic ca tot ce e bun si o propunere buna, indiferent ca vine de la partide de opozitie, de la privati, asociatia oamenilor de afaceri sau BNR, trebuie acceptat, evident, in limitele acordului cu FMI", a spus Borbely.


El a adaugat ca, atat timp cat acordul cu FMI este in derulare, degeaba s-ar dori implementarea unor masuri care exced acordul.


Ministrul Borbely a precizat ca este nevoie de reducerea, in continuare, a cheltuielilor administrative, aratand ca, in timp ce la administratia publica centrala s-au redus cheltuielile in acest an, la administratiile publice locale au crescut.


Totodata, este nevoie de descentralizare, de restructurarea agentiilor guvernamentale, unde "s-a facut un prim pas, in toamna, dar nu e de ajuns", a spus Borbely.


"Am spus-o si o repet: daca nu vad ca se implementeaza aceste masuri, daca nu vad ca se continua cu descentralizarea, cu restructurarea, cu unele masuri economice, imi dau si mie, si Guvernului termenul de 31 decembrie", a spus Borbely.


El a aratat ca UDMR a propus deja masuri de stimulare a economiei, precum un fel de card bancar care sa ajute IMM-urile sa acceseze credite avantajoase, intr-un anumit plafon. Tot pentru sprijinirea mediului de afaceri, unele taxe ar putea fi "reasezate", a opinat Borbely.


"Propunem unele masuri catre IMM-uri, un fel de card, care sa-i ajute, in afara de fondul acesta de garantare care nu functioneaza cum ar trebui. Un card care sa le permita sa ia un credit avantajos pana la o anumita suma, va trebui sa vedem, in limita chingilor FMI-ului, cu taxele, unde am putea, dupa parerea mea, sa reasezam unele taxe, care sa vina iarasi in sprijinul investitorilor. Pentru ca daca (investitorii) se uita ca in Bulgaria, Ungaria sunt conditii mai avantajoase, se duc acolo", a conchis Borbely.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 693 ori
Citeste mai multe despretaxe fmi acord cheltuieli Borbely