Boc: Vom consulta FMI, CE si partidele pentru a gasi o forma legala de promovare a Legii bugetului

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 09:13
1181 citiri
Boc: Vom consulta FMI, CE si partidele pentru a gasi o forma legala de promovare a Legii bugetului

Guvernul a declansat o procedura accelerata de promovare a Legii bugetului pe anul 2010, in perioada urmatoare va decide impreuna cu reprezentantii CE, FMI si cu partidele politice cea mai buna forma politica si constitutionala de promovare a actului normativ, a declarat Emil Boc , citat de NewsIn.

Parlamentul a votat miercuri o Hotarare privind transmiterea de catre Guvern a proiectului Legii bugetului pe anul 2010, prin derogare de la Legea de organizare a Executivului, cu 259 de voturi pentru , 4 impotriva si 120 de abtineri (PDL).

Proiectul de hotarare a fost propus de PSD, PNL, UDMR si de grupul minoritatilor.

"Tinand seama de obligatiile care revin Romaniei in baza acordurilor cu FMI, CE si Banca Mondiala, luand act de situatia de criza economica sociala si politica, Parlamentul Romanei (...) adopta prezenta hotarare, care contine un singur articol.

Se solicita Guvernului Romaniei sa transmita in cel mai scurt timp Parlamentului, prin derogarea de la prevederile art. 26, alin. 3 din Legea 90/2001, proiectul bugetului de stat si proiectul bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010 in vederea dezbaterii si adoptarii acestuia", se arata in textul documentului.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat insa ulterior ca Hotararea Parlamentului este neconstitutionala, deoarece un astfel de act nu poate modifica o Lege - respectiv Legea de organizare a Executivului, care interzice unui Guvern demis sa adopte proiecte de lege. 

#boc, # fmi, # ce, # partide, # lege, # buget , #stiri FMI