Boc va prezenta Parlamentului situatia acordului cu FMI si CE

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 16:55
2304 citiri
Boc va prezenta Parlamentului situatia acordului cu FMI si CE

Premierul Emil Boc a declarat luni ca, la recomandarea coalitiei, va prezenta conducerii Parlamentului situatia privind acordul cu FMI si CE imediat ce primeste scrisoarea din partea Fondului si dupa ce finalizeaza discutiile cu sindicatele.

"Recomandarea coalitiei dimineata, a fost sa asteptam pana se primeste oficial scrisoarea de la Comisia Europeana si FMI si sa finalizam discutiile cu partenerii sociali, astfel incat atunci cand venim la Birourile Permanente ale celor doua camere sa avem toate documentele pe masa. Aceasta discutie va avea loc inainte ca Guvernul sa ia o decizie cu privire la punerea in practica a acordului cu Comisia Europeana si FMI", a explicat Emil Boc de ce nu a mai avut loc intalnirea cu conducerile Parlamentului, programata pentru luni.

Intrebat daca Guvernul va veni cu o rectificare bugetara
, Boc a spus ca va veni "cu proiectul de act normativ prin care punem in aplicare acordul cu Comisia Europeana si FMI" si ca acest lucru se va intampla inainte de discutarea in Guvern.

"Depinde de primirea scrisorii de la FMI si de finalizarea discutiilor de la Ministerul de Finante si la Ministerul Muncii cu partenerii sociali", a precizat Boc.

Membrii coalitiei au amanat, cel mai probabil pana miercuri, intalnirea pe tema imprumutului extern dintre premierul Emil Boc, alaturi de ministrii implicati, si membrii conducerii celor doua Camere, deoarece scrisoarea de intentie din partea FMI nu a ajuns inca."(...) S-a convenit ca aceasta intalnire sa fie amanata eventual pentru miercuri, astfel incat sa avem scrisoare de intentie a FMI si dupa aceea sa discutam despre rectificarea bugetului dupa modelul care a fost practicat saptamana trecuta cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu", a declarat Gheorghe Nichita.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat, pe 1 aprilie, ca, conducerea Parlamentului il va invita pe premierul Emil Boc si pe ministrii "cheie" din Guvern in Parlament pentru a obtine un punct de vedere in privinta urmarilor incheierii acordului de imprumut cu FMI si Comisia Europeana.

"La nivelul conducerii Parlamentului, sa ascultam si opinia Guvernului cu privire la pasii de urmat si bineinteles la aceasta ajustare semnificativa a bugetului de stat in conditiile aprobarii acordului cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana", a motivat Geoana aceasta initiativa.

#Boc, #Parlament, #FMI, #CE, #acord , #stiri FMI