Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc tot ameninta cu masuri nepopulare, dar fara sa dea vina pe FMI

Boc tot ameninta cu masuri nepopulare, dar fara sa dea vina pe FMI

"Vom adopta acele masuri necesare Romaniei, in primul rand. Si, inca o data, vreau sa subliniez un singur lucru: reformele structurale pe care le vom face, atat in ceea ce priveste salarizarea din Romania, sistemul de pensii, reformarea si restructurarea agentiilor, reformarea sectorului public, toate aceste decizii nu le vom lua pentru ca ne cere FMI", a declarat  premierul Emil Boc, vineri, la un post de televiziune.

Premierul a mai spus ca Romania va adopta reformele structurale chiar daca nu se va incheia acordul de imprumut cu FMI, pentru ca ele sunt necesare relansarii economiei.


Intrebat de Radu Soviani daca Executivul va mentine acele investitii de la bugetul national chiar daca se vor inrautati prognozele privind economia Romaniei, premierul a raspuns afirmativ, mentionand ca acesta este si tendinta europeana.


"Obiectivul Guvernului este sa ramana pe investitii. Este singura solutie in acest moment si am observat ca si la nivelul UE toate tarile au mers pe acest principiu: investitie publica majora in investitii, in infrastuctura.


De aceea, in constrangerile bugetare pe care o sa le avem, prioritatea va ramane infrastuctura si investitiile si nu cheltuielile cu bunuri si servicii, asa cum din nefericire am facut in perioada anterioara", a declarat Emil Boc, in direct de la Bruxelles.


Ele vor trebui facute, pentru ca sunt necesare Romaniei. Din nefericire, s-a amanat acest proces de reforma structurala prea mult, guvernele nu au avut curajul sa ia asemenea decizii grele, dar absolut necesare", a spus premierul.


El a precizat ca evaluarile FMI se inscriu in aceeasi linie a evaluarilor agentiilor de rating si ale analistilor economici.


"Evaluarile fondului se inscriu in aceeasi linie a evaluarilor tuturor agentiilor de rating si analistilor economici care nu sunt foarte optimisti din punctul de vedere al evolutiei economice. Eu pot sa va spun ca nici ei nu au dreptate, pentru ca nu au de unde sa stie. Noi mergem pe un scenariu, chiar daca va trebui sa luam masuri mai dure, mai dificile.


Ele vor asigura relansarea economica a tarii. De aceea, indiferent daca se va incheia sau nu acest acord de imprumut, Romania va merge pe acest reforme structurale", a spus premierul. Intrebat de redactorul sef al TMC ce masuri va lua Guvernul pentru a trece de radiografiile proaste ale FMI, Boc a spus ca acese evaluari se schimba de la o luna la alta si ele ar fi fost binevenite inainte de declansarea crizei financiare.


"As fi preferat ca aceste evaluari sa fi fost facute inainte de declansarea crizei si ca cei care astazi se pricep sa faca evaluari negative in cascada sa le fi facut inainte ca aceasta criza sa se fi pornit, pentru ca atunci, probabil, ar fi fost luate mult mai multe masuri", a spus Boc. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 786 ori
Citeste mai multe desprefmi infrastructura investitii salarizare