Boc se intalneste cu expertii FMI

Sambata, 08 Mai 2010, ora 02:04
1195 citiri
Boc se intalneste cu expertii FMI

Premierul Emil Boc va avea, sambata, o intrevedere cu expertii Fondului Monetar International (FMI), aceasta fiind prima intalnire a primului-ministru cu reprezentantii Fondului din actuala misiune de evaluare, au declarat, agentiei MEDIAFAX, surse ministeriale.

Presedintele Traian Basescu a anuntat joi seara ca , in urma negocierilor cu FMI, autoritatile romane au ales solutia reducerii salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% si sa scada "masiv subventiile", in loc de majorarea semnificativa a principalelor taxe, respectiv cota unica si TVA.

Seful statului a mentionat si ca ajutorul de somaj va scadea cu 15%. Romania are in derulare un acord de imprumut extern cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale in valoare de 20 miliarde euro .

O misiune FMI se afla in aceasta saptamana la Bucuresti pentru cea de-a patra evaluare a derularii programului economic care conditioneaza imprumuturile. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, cere prudență. Ea a declarat joi, 11 aprilie, că, deși inflația a scăzut mai repede decât spuneau pronosticurile,...
#boc, #fmi, #basescu, #intalnire, #evaluare , #stiri FMI