Boc revine: Acordul cu FMI va trebui renegociat daca Parlamentul nu isi face datoria

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 16:37
1265 citiri
Boc revine: Acordul cu FMI va trebui renegociat daca Parlamentul nu isi face datoria

Premierul in exercitiu, Emil Boc, a revenit, marti, asupra declaratiei privind acordul cu FMI, precizand ca "daca Parlamentul nu isi face datoria", acordul cu FMI va trebui renegociat. 

"Anul acesta, daca Parlamentul isi face datoria, suntem in grafic.

Daca Parlamentul nu-si face datoria, trebuie renegociat.

Scrie acolo, pana la sfarsitul anului, legea bugetului de stat, legea pensiilor, legea responsabilitatii fiscale, incadrarea in deficit de 7,3 la suta.

Sunt cele mai importante prevederi din acordul cu Comisia Europeana si FMI.

Pentru 2009, daca Parlamentul isi face datoria, suntem in grafic, daca nu, avem probleme", a explicat Boc, la Cluj, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, Guvernul si-a facut datoria, problemele fiind la Parlament.

"Au blocat legea pensiilor si suntem cu unele intarzieri, dar nu din cauza Guvernului.

La Curtea Constitutionala se afla legea privind desfiintarea agentiilor si a salarizarii unitare.

Guvernul a facut tot ceea ce a trebuit.

Legat de deficit, la 1 octombrie suntem foarte bine, avem un deficit de 5,4 la suta, deci ne-am incadrat in toate tintele de deficit negociate cu CE si FMI pana la 1 octombrie", a subliniat Boc.

Anterior, in timpul vizitei facute pe santierul Autostrazii Transilvania din judetul Cluj, intrebat fiind daca Romania va renegocia acest acord cu FMI, Emil Boc raspundea: "Nu".

El a explicat ca Romania si-a respectat toate angajamentele cu FMI pana la 1 octombrie, iar in ceea ce priveste actele normative care trebuiau adoptate el a spus ca este vina parlamentarilor ca nu au facut eforturi pentru adoptarea acestora.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#acord, #boc, #fmi, #parlament, #renegociat , #stiri FMI