Boc: Masura neimpozitarii profitului reinvestit va intra in vigoare de la 1 octombrie

Miercuri, 26 August 2009, ora 11:44
1528 citiri
Boc: Masura neimpozitarii profitului reinvestit va intra in vigoare de la 1 octombrie

Premierul Emil Boc i-a invitat pe reprezentantii sindicatelor si patronatelor la o discutie "aplicata", de 90 de minute, pe marginea masurilor pe care Guvernul le-a luat pentru stimularea mediului de afaceri, insistand ca inainte de a imparti salarii si pensii "trebuie sa produci", informeaza Newsin.

"O sa-l rog pe ministrul Finantelor sa prezinte cadrul macroeconomic asa cum a rezultat el din discutiile cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, cadru care va sta si la baza rectificarii bugetare care se va face inainte de 1 septembrie si, in acelasi context, dorim sa avem o discutie directa si pragmatica pe parcursul a 90 de minute, o discutie aplicata pe marginea masurilor cu caracter economic care sa vizeze stimularea si sustinerea mediului de afaceri", li s-a adresat premierul Emil Boc reprezentantilor sindicatelor si patronatelor prezenti miercuri la Palatul Victoria.

Boc a subliniat ca in momentul de fata Guvernul a luat o decizie ferma cu privire la angajarea raspunderii pe masura neimpozitarii profitului reinvestit, care va intra in vigoare de la 1 octombrie, si ca la nivelul coalitiei si a Parteneriatului PSD-PDL au fost convenite pentru promovare si sustinere o serie de masuri de stimulare a economiei.

"Au fost convenite un numar de masuri pe care o sa vi le prezentam si dumneavoastra spre reflectie si completare sau argumentare, urmand ca alte propuneri care vor veni din partea dumneavoastra sa fie asimilate daca se incadreaza in cadrul macrobugetar pe care il avem in vederea promovarii, pornind de la premisa pe care am spus-o de la inceput ca inainte de a imparti ceva trebuie sa produci.

Deci, ca sa putem plati salarii, pensii in aceasta tara trebuie sa producem bogatie, ca de acolo sa rezulte ceea ce avem de impartit", a precizat primul-ministru.

Emil Boc a aratat ca, desi acest Guvern a primit multe critici, el a reusit sa pastreze principalii indicatori macroeconomici a caror modificare ar fi putut afecta decisiv mediul de afaceri-cota unica si TVA-ul.

Pe de alta parte, a aratat Boc, prin acordul cu CE si FMI, prin corelare cu efortul BNR, s-a reusit mentinerea cursul euro-leu la un nivel stabil.

"In al treilea rand, pe componenta sociala, 6,3% cat este somajul in ziua de astazi este una dintre cele mai scazute rate ale somajului din UE, fara a face din asta un element de lauda, dar mentinerea sub control a somajului este un element care contribuie la stabilitatea sociala", a subliniat premierul.

Boc a amintit si reformele structurale pregatite de Guvern-salarizare unica, descentralizare, reforma sistemului de pensii, standarde de cost si de calitate in administratia publica, "care vor schimba fata statului roman".

"Vom continua cu acele masuri care sa vizeze in continuare sustinerea mediului economic: programul Prima Casa, care a devenit deja programul celor peste 1.000 de case vandute, programul Primul Siloz, care deja isi arata roadele, am obtinut prin negociere cu FMI suplimentarea garantiilor bancare cu 200 de milioane, daca nu ma gresesc", a mai spus Boc, corectat de ministrul Pogea, care i-a atras atentia ca aceste garantiile de stat au fost suplimentare cu 400 de milioane de euro pentru 2009 si inca 200 de milioane in 2010.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#profit reinvestit, #impozit, #mediu de afaceri, # FMI, # comisia europeana, #cota unica, #TVA , #stiri FMI