Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: De la 1 ianuarie, impozitul forfetar va fi restrans pe domenii

Boc: De la 1 ianuarie, impozitul forfetar va fi restrans pe domenii

Premierul Emil Boc a anuntat ca Ministerul Finantelor a fost mandatat sa sustina la discutiile cu FMI mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, introducerea de la 1 octombrie a masurii neimpozitarii profitului reinvestit si introducerea de la 1 ianuarie a impozitului forfetar restrans pe domenii.

Seful Guvernului a declarat, dupa sedinta coalitiei, ca Ministerul Finantelor a fost mandatat, alaturi de ministrii din echipa de negociere cu FMI, ca, in partea finala a discutiilor de luni sa sustina masurile necesare activitatii economice si mediului de afaceri, pentru mentinerea locurilor de munca, precizeaza Mediafax.

Conform lui Boc, aceste masuri se refera se mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, mentinerea TVA la acelasi nivel.


Premierul a spus ca de la 1 octombrie va fi introdusa neimpozitarea profitului reinvestit. De asemenea, tot de la 1 octombrie vor fi majorate pensiile cu 2%, conform calendarului stabilit initial.


Boc a precizat ca, de la 1 ianurie, impozitul forfetar va fi restrans la domenii sau activitati specifice, decise de specialistii de la Ministerul Finantelor.


Seful Guvernului a mentionat ca va continua procedura de rambursare transparenta a TVA.


Emil Boc a mai spus ca vor fi asigurate resursele financiare pentru infrastructura, pentru a asigura locuri de munca, concomitent cu resurse financiare suplimentare pentru finantarea proiectelor europene.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2313 ori
Citeste mai multe despreboc premier impozit forfetar fmi