Boc: Daca Romania ar opri reformele din acordul cu FMI ar avea loc un dezastru

Joi, 11 Martie 2010, ora 15:06
1480 citiri
Boc: Daca Romania ar opri reformele din acordul cu FMI ar avea loc un dezastru

Premierul Emil Boc a declarat, intr-un interviu acordat Financial Times (FT), ca "ar avea loc un dezastru" daca Romania ar opri reformele convenite in acordul cu FMI.

"Respectarea acordului cu FMI (...) este una dintre principalele prioritati ale Romaniei. Daca Romania ar opri aceste reforme, ar avea loc un dezastru (...) Avem nevoie de un stat normal, cu cheltuieli normale, si vor face reduceri acolo unde este necesar", a aratat Boc, potrivit Mediafax.

Premierul a mai spus ca autoritatile romane nu doresc sa majoreze taxele percepute mediului de afaceri pentru a-si respecta obligatiile asumate in fata creditorilor internationali, potrivit FT.


Totodata, Boc a calificat reducerea personalului bugetar, "restrangerea" cheltuielilor salariale si reformele din sistemul pensiilor drept factori esentiali pentru scaderea deficitului bugetar si modernizarea statului, odata cu eforturile de relansare a cresterii economice.


FT noteaza ca Guvernul este sustinut de o majoritate "subtire" in Parlament, care ar putea afecta capacitatea Executivului de a implementa noi masuri de austeritate daca parlamentarii de stanga si sindicatele se opun.


"Nu avem in prezent o majoritate puternica (...) dar avem o majoritate. Ce ni s-ar putea intampla mai rau decat in 2009?", se intreaba retoric Boc.


Premierul este impotriva majorarii taxelor pentru cresterea veniturilor bugetare si descrie taxa unica de 16% drept un stimul pentru investitiile straine, care va ajuta la crearea de locuri de munca, mentioneaza Financial Times.

 

#boc, # reforme, # acord, # fmi, # sector bugetar , #stiri FMI