Boc a refuzat sa vorbeasca despre negocierile cu FMI

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 14:09
1066 citiri
Boc a refuzat sa vorbeasca despre negocierile cu FMI

Premierul Emil Boc a refuzat marti sa dezvaluie cu ce propuneri de relansare economica se vor prezenta oficialii Guvernului in discutiile cu finantatorii internationali, el rugandu-i pe jurnalisti sa nu-l mai "traga de limba", deoarece nu va spune nimic pana la incheierea negocierilor.

Intrebat de jurnalisti daca va discuta cu FMI despre reducerea CAS si a cotei unice, premierul a spus ca nu va vorbi despre aceste masuri decat atunci cand vor fi trase concluziile.

"Vreau sa stiti ca, de maine, delegatia FMI se va afla in Romania si vom discuta.

In primul rand, va afla partenerul de la FMI, de la CE si de la Banca Mondiala, de acolo si nu prin intermediul mass media. Este o chestiune de curtoazie elementara ca ceea ce avem de discutat sa discutam in interior in primul rand si apoi sa va prezentam concluziile.

De aceea, nu voi intra in nicio speculatie astazi sau maine. La finalul discutiilor, va vom spune concluziile", a replicat Boc.

Intrebat daca se impune impozitarea pensiilor, Boc le-a spus jurnalistilor: "Repet, nu ma trageti de limba, astazi nu veti afla nimic de la mine".

Primul-ministru a fost la fel de evaziv atunci cand a fost intrebat daca a stiut sau nu a stiut de problema stimulentelor de la ministerul de Finante, in conditiile in care presedintele Basescu a spus ca Boc nu a avut aceste lucruri la cunostiinta, afirmatie contrazisa insa de articole de presa din ultimele doua zile.

"Eu v-am lamurit inca o data si am spus-o: singurul care este in masura sa faca ceea ce trebuie pentru acest sistem este ministrul Ialomitianu, care practic a luat decizia de a face ceea ce trebuie pentru sistem.

Pe de o parte, in cadrul legii salarizarii unitare sa se rezolve aceasta problema de o maniera corecta pentru salariatii de la Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii sau in alta parte, ca sa fie tratati intr-o maniera echilibrata.

Iar pe de alta parte, pana la aceasta adoptare, acele stimulente sa fie acordata numai pe baza de performanta", a spus Boc. Atunci cand presa a insistat sa obtina un raspuns, Boc a replicat: "Va multumesc" si a plecat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#boc, #negocieri, #fmi, #discutii , #stiri FMI