Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc a convenit cu FMI ca banii pe investitii sa fie alocati in S1

Boc a convenit cu FMI ca banii pe investitii sa fie alocati in S1

Guvernul a convenit cu finantatorii externi ca fondurile pentru investitii sa fie alocate cu prioritate in primul semestru, in vederea unei utilizari eficiente, a transmis, marti, premierul Emil Boc ministrilor care gestioneaza banii europeni, in reuniunea comitetului pentru fonduri comunitare, potrivit Mediafax. 

El a cerut acestora sa prezinte o lista de proiecte europene care pot fi finantate in primele sase luni ale anului 2011, in vederea asigurarii cu prioritate a cofinantarilor in bugetul pentru 2011, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Datele analizate in cadrul reuniunii releva ca, din 2007 si pana la 29 octombrie 2010, in cadrul celor sapte programe operationale sectoriale au fost depuse 22.890 proiecte, din care au fost aprobate 5.983, iar pentru 4.318 proiecte au fost semnate deja contractele sau deciziile de finantare.

Tot pe ansamblul celor sapte programe, platile efectuate pana la aceeasi data catre beneficiari insumeaza peste 5,8 miliarde lei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, ca optiunea Romaniei in negocierile cu Fondul Monetar International a fost sa primeasca banii de investitii in primul trimestru, pentru a-i putea cheltui pana la sfarsitul anului. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 946 ori
Citeste mai multe despreboc fmi bani investitii