BNR: FMI nu publica scrisoarea de intentie pentru a nu distorsiona piata

Joi, 14 Mai 2009, ora 13:17
1109 citiri
BNR: FMI nu publica scrisoarea de intentie pentru a nu distorsiona piata

 Fondul Monetar International (FMI) nu publica scrisoarea de intentie incheiata cu Romania pentru a nu distorsiona piata, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), adaugand ca Romania a ajuns in cinci luni de la o imagine negativa la un exemplu pozitiv.

Unii indicatori din acordul incheiat de Romania cu FMI nu vor fi facuti publici, daca vor fi considerati sensibili, a spus guvernatorul BNR care a mentionat ca va participa la o intalnire la Bruxelles pentru "a adanci" acordul de la Viena cu bancile-mama, conform Newsin.

Vom merge la Bruxelles pentru a adanci acordul pe care deja l-am incheiat cu bancile-mama la Viena. Fondul Monetar tine mult la acest acord si vom discuta despre modul in care am negociat cu bancile", a spus, joi, Isarescu, cu ocazia unei conferinte de presa desfasurate la Iasi.

El a mentionat ca imaginea Romaniei s-a imbunatatit dupa acordul cu Fondul Monetar International (FMI), care, totodata, va asigura finantarea necesara tarii si va duce la coerenta politicilor.

"Exista un curent conform caruia acest acord (de la Viena, cu bancile mama n.r.) pe care l-am incheiat sa fie un pionierat si sa fie aplicat si altor tari. In 5 luni, Romania a ajuns din tara cu imagine neagra un exemplu pozitiv", a mai spus guvernatorul.

El a precizat ca banii din acordul incheiat cu Comisia Europeana (CE) vor intra tot in rezerva bancii centrale.

"Daca Ministerul de Finante decide sa ii pastreze in valuta, atunci ii administram, dar daca vor sa finanteze deficitul bugetar, si vor vrea, atunci ne vand noua banii din rezerva, noi ii preschimba si facem emisiune. Banii aceia intra in economie, deci va creste intermedierea financiara", a mai spus Isarescu.

 

 


Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#bugetar, #de, #deficit, #depozite, #financiar, #fmi, #imprumut, #sistem, #transfer , #stiri FMI