BM ar putea sustine afacerile poloneze cu 500 milioane de dolari

Luni, 23 Martie 2009, ora 13:49
789 citiri
BM ar putea sustine afacerile poloneze cu 500 milioane de dolari

Banca Mondiala (BM) si banca poloneza PKO BP discuta un imprumut de 500 milioane dolari pentru sustinerea afacerilor din Polonia, ce se confrunta cu dificultati, a declarat luni un oficial al bancii, citat de Reuters.

Fernando Montes-Negret, director regional de finante in cadrul bancii, a declarat pentru Reuters ca discutiile sunt inca in faza preliminara si ca este nevoie sa se intocmeasca o lista a firmelor ce vor beneficia de aceste fonduri.

"Discutam cu PKO BP un imprumut de circa 500 milioane dolari. Discutiile sunt inca in faza incipienta. Trebuie sa stabilim caror sectoare le vor fi destinati banii", a spus Montes-Negret. "PKO BP va fi doar un canal pentru distribuirea fondurilor", a adaugat acesta.

Economia Poloniei este estimata sa incetineasca masiv in acest an, desi va depasi performantele multor state din regiune.

Economistii sustin ca resursele reduse de lichiditate si conditiile dificile de creditare sunt principalele probleme ale firmelor poloneze. Montes-Negret spera ca directorii Bancii Mondiale vor lua o decizie finala in ceea ce priveste imprumutul in luna septembrie.

Banca Mondiala, Fondul Monetar International (FMI) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au anuntat luna trecuta ca vor oferi un ajutor de 25 miliarde euro pentru bancile si firmele din Europa de Est. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #imprumut, #lichiditate , #stiri FMI