BERD si-a imbunatatit estimarile privind cresterea economica a Romaniei in 2011

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 18:45
1619 citiri
BERD si-a imbunatatit estimarile privind cresterea economica a Romaniei in 2011

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a imbunatatit proiectia privind cresterea produsului intern brut al Romaniei, asteptandu-se la un avans de 1,1% in acest an, si totodata si-a modificat estimarea privind scaderea economica din 2010, la -1,9%, relateaza NewsIn.

In estimarea anterioara din octombrie, BERD anunta ca pentru Romania se asteapta la o crestere economica de 0,9% pentru 2011.

In ceea ce priveste datele pentru 2010, analistii bancii anticipau anterior o scadere a PIB cu 2%, insa in prezent se asteapta la o contractie cu 1,9%.

"Perspectivele economice s-au imbunatatit usor in ultimele luni in noile state membre ale Uniunii Europene, Bulgaria si Romania(...)

In Romania, Guvernul a reusit sa respecte programul Fondului Monetar International (FMI) prin luarea unor masuri dure de austeritate, care sa ajute mentinerea conturilor fiscale sub control", se arata intr-un comunicat al BERD.

Analistii BERD mentioneaza ca economia romaneasca a scazut din nou in 2010, cu aproximativ 2% si se asteapta la o revenire modesta in acest an. 

#berd, # crestere, # economica, # romania , #stiri FMI