Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD si-a imbunatatit estimarile privind cresterea economica a Romaniei in 2011

BERD si-a imbunatatit estimarile privind cresterea economica a Romaniei in 2011

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a imbunatatit proiectia privind cresterea produsului intern brut al Romaniei, asteptandu-se la un avans de 1,1% in acest an, si totodata si-a modificat estimarea privind scaderea economica din 2010, la -1,9%, relateaza NewsIn.

In estimarea anterioara din octombrie, BERD anunta ca pentru Romania se asteapta la o crestere economica de 0,9% pentru 2011.

In ceea ce priveste datele pentru 2010, analistii bancii anticipau anterior o scadere a PIB cu 2%, insa in prezent se asteapta la o contractie cu 1,9%.


"Perspectivele economice s-au imbunatatit usor in ultimele luni in noile state membre ale Uniunii Europene, Bulgaria si Romania(...)


In Romania, Guvernul a reusit sa respecte programul Fondului Monetar International (FMI) prin luarea unor masuri dure de austeritate, care sa ajute mentinerea conturilor fiscale sub control", se arata intr-un comunicat al BERD.


Analistii BERD mentioneaza ca economia romaneasca a scazut din nou in 2010, cu aproximativ 2% si se asteapta la o revenire modesta in acest an. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1486 ori
Citeste mai multe despreberd crestere economica romania