BERD ar putea avea nevoie de o majorare de capital

Marti, 12 Mai 2009, ora 14:33
1098 citiri
BERD ar putea avea nevoie de o majorare de capital

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va avea nevoie de mai mult capital, daca va trebui sa faca mai multe eforturi pentru a sustine economiile din Europa Centrala si de Est, a declarat marti presedintele BERD, Thomas Mirow, relateaza Reuters, precizeaza NewsIn.

"Depinde de ce asteapta de la noi actionarii nostri. Daca vor sa facem mai multe eforturi, atunci se va pune problema unei majorari de capital", a declarat Mirow, pentru Reuters.

Infiintata in 1991 la sfarsitul Razboiului Rece, pentru a ajuta fostele tari comuniste sa se adapteze la pietele libere, BERD a anuntat ca va cheltui suma record de 7 miliarde euro in acest an, in investitii in regiunea in care opereaza, pentru a combate cea mai grava criza financiara de la caderea de acum 20 de ani a Zidului Berlinului. 

Mirow a spus ca au fost alocate deja 2 miliarde euro.

Banca de dezvoltare a revizuit in scadere saptamana trecuta estimarile sale pentru produsul intern brut (PIB) regional la o comprimare cu 5,2% in 2009, de la nivelul de crestere de 0,1% estimat cu doar cateva luni in urma.

BERD a anuntat saptamana trecuta ca acorda 432,4 milioane euro catre subsidiare ale UniCredit Group din opt tari din Europa Centrala si de Est, pentru a creste imprumuturile pentru IMM-uri si a diminua impactul crizei asupra lor.

UniCredit este cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est, cu peste 4.000 de unitati in 19 tari.

Finantarea BERD este parte a unui parteneriat cu Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii pentru a oferi 24 miliarde euro pentru sustinerea sectorului bancar din regiune si pentru finantarea creditarii afacerilor afectate de criza economica globala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#BERD, #capital, #majorare, #bani, #director, #finantare, #fmi, #banca, #mondiala , #stiri FMI