BEI va acorda Turciei imprumuturi de 2,5-2,7 miliarde euro in 2009

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 14:55
1359 citiri
BEI va acorda Turciei imprumuturi de 2,5-2,7 miliarde euro in 2009

Banca Europeana de Investitii (BEI), institutia de creditare a Uniunii Europene, intentioneaza sa acorde Turciei imprumuturi de 2,5-2,7 miliarde euro (3,56 miliarde dolari) in 2009, a declarat, luni, reprezentantul BEI din Turcia, Alain Terraillon, citat de Reuters.

BEI a semnat, luni, un acord de imprumut de 250 milioane euro cu Isbank, cea mai mare banca listata din Turcia. Eurobank Tekfen a anuntat saptamana trecuta ca va imprumuta 110 milioane euro de la BEI.

Ambele imprumuturi au ca scop sustinerea creditarii catre intreprinderile mici si mijlocii din Turcia.

Vineri, Turcia a ajuns la un acord de principiu cu Fondul Monetar International (FMI) in ceea ce priveste conditiile unui nou imprumut de pana la 45 miliarde dolari, pentru a ajuta statul turc sa depaseasca criza economica.

Discutiile cu FMI cu privire la un acord stand-by au fost suspendate in ianuarie din cauza problemelor ridicate de veniturile neinregistrate, cheltuielile guvernamentale si administrarea taxelor.

Ultima intelegere a Turciei cu FMI se referea la un pachet de sprijin de 10 miliarde dolari, insa aceasta a expirat in mai 2008.

Productia industriala din Turcia a scazut cu aproape 25% in februarie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, marcand un declin record, care arata ca economia turca a fost afectata de o recesiune din ce in ce mai puternica.

 

#bei, # turcia, # creditare, # recesiune, # fmi, # imprumut , #stiri FMI