Basescu spune ca majorarile salariale nu au facut obiectul discutiilor cu sindicatele

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 16:07
1318 citiri
Basescu spune ca majorarile salariale nu au facut obiectul discutiilor cu sindicatele

Presedintele Traian Basescu a spus, la iesirea de la negocierile cu sindicatele si patronatele, de la Ministerul Finantelor, ca subiectul majorarilor salariale nu a fost adus in discutie si ca o decizie in privinta cresterii salariilor va fi luata dupa discutii intre guvern, sindicate si patronate.

"Am adus in discutie posibilitatea ca, pana vom reusi sa atragem resurse financiare europene, sa gasim resurse in buget pentru a lansa proiectele de investitii", a declarat Basescu.

El a atras atentia ca noile prognoze care vor fi publicate joi vor arata o inrautatire a situatiei economice mondiale, cresterea economica mondiala din 2009 fiind acum estimata la 1,5%. Estimarile s-au inrautatit si pentru vechile state membre ale UE, care sunt principalii parteneri comerciali ai Romaniei. in acest context, Romania va fi si ea afectata, a subliniat presedintele.

"Reducerea exporturilor va avea implicatii si asupra fortei de munca din Romania", a precizat seful statului.

Discutiile cu sindicatele si patronatele continua la Ministerul Finantelor, in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului de finante.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat marti seara, la The Money Channel, ca Fondul Monetar International va anunta in aceasta saptamana o revizuire in scadere a estimarilor de crestere a economiei la nivel global in acest an, la 1-1,5%, de la 2,2% anterior.

 

sursa: bloombiz

#basescu, # majorari salariale, # sindicate, # fmi, # crestere , #stiri FMI