Basescu: S-a spus ca masurile sunt impotriva romanilor

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 10:12
970 citiri
Basescu: S-a spus ca masurile sunt impotriva romanilor

Seful statului a declarat, marti, ca a luat decizia de a anunta sindicatele si patronatele ca nu va mai participa la discutii in acest format pe tema acordului cu Fondul pentru ca a "sesizat" din partea unor participanti "nuanta" ca masurile Guvernului si Presedintiei ar fi impotriva romanilor, precizeaza Mediafax.

Basescu a precizat, in declaratia de presa sustinuta marti seara la Cotroceni, ca decizia de a-i anunta, la Parlament, pe reprezentantii sindicatelor si patronatelor ca nu va mai participa la discutii in acest format pe marginea proiectului de Acord cu FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana a fost luata pentru ca a "sesizat" din partea unor participanti acuza ca masurile ar fi impotriva romanilor.

"Era nuanta ca Guvernul si Presedintia au luat masuri impotriva romanilor. Resping categoric o astfel de abordare. Solutia pe care eu si Guvernul am propus-o romanilor este o solutie care reflecta ceea ce poate Romania acum si este o alternativa la cresterea rapida a gradului de indatorare a tarii", a afirmat presedintele.

El a precizat ca intalnirea de marti dintre sindicate, patronate, partide si Guvern a fost solicitata de reprezentantii tuturor confederatiilor sindicale, la intalnirea de duminica, de la Cotroceni.

Presedintele a mentionat ca discutia de marti asupra proiectului de Acord cu Fondul a fost doar mediata de Administratia Prezidentiala, nefiind insa generata de Presedintie.

Basescu a spus ca o astfel de discutie nu putea avea loc anterior intrucat s-a produs imediat ce proiectul de acord a fost tradus.

"Faptul ca foarte multi neparticipanti isi dau cu parerea ma obliga la o clarificare, pentru ca romanii au nevoie si de adevar, nu doar de minciuna celor foarte interesati de desolidarizarea romanilor fata de situatia actuala, pentru ca asa sunt ei obisnuiti sa se imbogateasca in ape tulburi", a afirmat presedintele.

El a mentionat ca sustine "fara rezerve" solutia adoptata de Guvern in proiectul de acord cu Fondul Monetar, considerand-o "cea mai buna solutie pe care Romania o putea adopta in acest moment".

"Am sa argumentez si ce a stat la baza acestei solutii. In primul rand cifrele economice. Vad ca toata lumea da solutii, partidele se reped la televizor cu solutiile lor, dar acestea nu sunt sustinute de cifre. Pe acesti diletanti ii consider niste promotori ai dezinformarii romanilor. Cand voi vedea solutii argumentate cu cifre, plecand de la realitatile economice, bazate tot pe cifre, atunci le voi consdiera solutii alternative", a afirmat Basescu.

#acord, #basescu, #cheltuieli, #cifre, #fmi, #reducere, #solutii , #stiri FMI