Basescu: Romania ar putea primi in 17 februarie inca doua transe din imprumutul de la FMI

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 10:49
1202 citiri
Basescu: Romania ar putea primi in 17 februarie inca doua transe din imprumutul de la FMI

Romania ar putea primi, in 17 februarie, simultan, transele a treia si a patra din imprumutul de la Fondul Montetar International, de 2,3 miliarde de euro, cu conditia sa isi indeplineasca obligatiile de buget, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu. 

Basescu a aratat ca, in estimarile convenite, echipa de evaluare poate sa termine evaluarea in perioada 20 - 27 ianuarie, in asa fel incat documentul pentru boardul Fondului sa fie pregatit de echipa de evaluare in perioada 27 ianuarie - 1 februarie, fiind obligatoriu ca documentul sa circule pe la toti membrii boardului cu cel putin doua saptamani inainte de sedinta boardului, precizeaza Mediafax

"Se poate estima ca documentul echipei de evaluare poate fi aprobat in sedinta FMI din 12 - 15 februarie.

Nu este insa fixata data. Daca Romania isi va indeplini obligatiile, pe 17 februarie putem primi simultan transa a treia de 1,5 miliarde de euro si a patra de 830 de milioane de euro, adica un total de 2,3 miliarde de euro, care se vor imparti in doua - jumatate la Banca Nationala si jumatate la Ministerul de Finante pentru sustinerea deficitului bugetar", a mai spus Basescu.

O echipa a FMI se afla in Bucuresti, intr-o vizita de trei zile, pentru discutii tehnice in ceea ce priveste bugetul pe 2010.

Discutiile, la care participa si reprezentantii Comisiei Europene, au inceput luni cu expertii Ministerului Finantelor si vizeaza pregatirea pentru cea de-a doua evaluare a acordului stand-by, care ar putea avea loc in luna ianuarie, dupa formarea unui nou guvern.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca l-a desemnat pe presedintele PDL, Emil Boc, pentru functia de premier, mentionand ca a facut acest lucru luand in considerare propunerea democrat-liberalilor. 

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#basescu, #fmi, #imprumut, #transe , #stiri FMI