Basescu: Politica fiscal-bugetara acceptata de FMI este gresita

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 09:07
1464 citiri
Basescu: Politica fiscal-bugetara acceptata de FMI este gresita

Politica fiscal-bugetara generata de Guvernul Ponta si acceptata de FMI pentru Romania este gresita si trebuie imediat ajustata, a declarat, marti seara, presedintele Traian Basescu, el precizand ca are pregatita o scrisoare pentru Parlament in care cere respingerea introducerii accizei la carburant.

El a spus ca exista din nou o sansa pentru respingerea OUG privind acciza suplimentara la carburant, pentru ca aceasta nu a fost adoptata in plenul Camerei, ci a fost trimisa la Comisia de buget-finante. Presedintele a precizat ca, in acest context, are pregatita o scrisoare catre Parlament in care explica necesitatea respingerii acestei OUG.

"Afirm cu responsabiliatea unui presedinte, politica fiscal-bugetara generata de Guvernul Ponta si acceptata de FMI pentru Romania este gresita, ea trebuie imediat ajustata", a spus Basescu.

El a mentionat ca stie cum functioneaza aceasta tara si ca introducerea accizei suplimentare este "o crima".

Camera Deputatilor a aprobat, marti, retrimiterea la comisia de specialitate a OUG 111/2013 care prevede intrarea in vigoare a majorarii accizei la benzina si motorina de la 1 aprilie, la propunerea liderului grupului PNL, George Scutaru.

Ordonanta de urgenta 111/2013 prevede amanarea intrarii in vigoare a majorarii accizei la motorina si benzina de la 1 ianuarie, la 1 aprilie 2014.

#basescu acciza, #guvern fmi , #stiri FMI