Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: Noul acord cu FMI si CE va fi de 5 mld euro

Basescu: Noul acord cu FMI si CE va fi de 5 mld euro

Presedintele Traian Basescu a anuntat, duminica seara, ca noul acord cu FMI, BM si CE va fi de cinci milarde de euro, 3,6 miliarde urmand sa provina de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeana, transmite Mediafax.

"Noul acord nu implica finantare, este un acord de tip preventiv, sau un acord de precautie, prin care Fondul si UE tin la dispozitia Romaniei, deci fara sa-i accesam, cinci miliarde de euro - 3,6 FMI si 1,4 miliarde Uniunea Europeana", a declarat Traian Basescu.


El a mai spus ca banii vor fi tinuti la dispozitie fara comision.


Seful statului a mentionat ca acest acord a fost necesar in perspectiva consolidarii macroeconomice.

 


El a mai spus ca programul cu FMI, BM si CE este necesar pentru ca este nevoie de asistenta in realizarea programului de convergenta in acord cu obiectivele majore ale UE in perioada urmatoare.


Presedintele a spus ca vor continua, in perspectiva acordului, reformele in educatie si sanatate, se vor consolida si implementa Legile pensiilor si salarizarii.

Suma va fi pusa la dispozitia Romaniei sub forma unui acord de tip preventiv si va fi accesata doar in caz de urgenta.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1257 ori