Basescu: N-avem cu ce sa contestam evaluarea FMI!

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:22
1277 citiri
Basescu: N-avem cu ce sa contestam evaluarea FMI!

Presedintele Romaniei, Traian Basescu a declarat reprezentantilor FM, cu care discuta acum la Cotroceni, ca raportul Fondului privind evolutia Romaniei este corect.

"Cunosc mare parte din raport. Este corect in legatura cu evolutiile Romaniei pentru anul viitor", a spus Basescu, aratand ca Romania nu este in postura de a contesta acuratetea raportului intocmit de FMI.

Basescu discuta la aceasta ora cu delegatia FMI condusa de noul sef de misiune pentru Romania, Jeffrey Franks, in prezenta ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, si a reprezentantului Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Seful statului i-a primit, astazi, la Palatul Cotroceni pe membrii delegatiei Fondului Monetar International si i-a informat ca este la curent cu mare parte din continutul raportului FMI si ca il considera corect.

Seful de misiune FMI pentru Romania a spus ca Guvernul Romaniei si Banca Nationala a Romaniei (BNR) au acordat FMI sprijin in intocmirea raportului si ca, desi nu au fost de acord cu toate concluziile documentului, au oferit mereu informatiile de care membrii Fondului au avut nevoie.

Delegatia FMI aflata la Bucuresti isi incheie astazi vizita, reprezentantii institutiei subliniind in mod repetat ca este vorba de o misiune obisnuita, in care nu se discuta despre vreun imprumut acordat Romaniei .

#Basescu, #FMI, #evaluare, #contestare, #acord, #Cotroceni, #Romania, #intalnire, #discutie , #stiri FMI