Basescu: N-avem cu ce sa contestam evaluarea FMI!

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:22
1277 citiri
Basescu: N-avem cu ce sa contestam evaluarea FMI!

Presedintele Romaniei, Traian Basescu a declarat reprezentantilor FM, cu care discuta acum la Cotroceni, ca raportul Fondului privind evolutia Romaniei este corect.

"Cunosc mare parte din raport. Este corect in legatura cu evolutiile Romaniei pentru anul viitor", a spus Basescu, aratand ca Romania nu este in postura de a contesta acuratetea raportului intocmit de FMI.

Basescu discuta la aceasta ora cu delegatia FMI condusa de noul sef de misiune pentru Romania, Jeffrey Franks, in prezenta ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, si a reprezentantului Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Seful statului i-a primit, astazi, la Palatul Cotroceni pe membrii delegatiei Fondului Monetar International si i-a informat ca este la curent cu mare parte din continutul raportului FMI si ca il considera corect.

Seful de misiune FMI pentru Romania a spus ca Guvernul Romaniei si Banca Nationala a Romaniei (BNR) au acordat FMI sprijin in intocmirea raportului si ca, desi nu au fost de acord cu toate concluziile documentului, au oferit mereu informatiile de care membrii Fondului au avut nevoie.

Delegatia FMI aflata la Bucuresti isi incheie astazi vizita, reprezentantii institutiei subliniind in mod repetat ca este vorba de o misiune obisnuita, in care nu se discuta despre vreun imprumut acordat Romaniei .

#Basescu, #FMI, #evaluare, #contestare, #acord, #Cotroceni, #Romania, #intalnire, #discutie , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc