Basescu: FMI ne viziteaza dupa ce formam un nou Guvern

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 15:14
1306 citiri
Basescu: FMI ne viziteaza dupa ce formam un nou Guvern

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca FMI si-a amanat misiunea de evaluare a Romaniei in absenta unui guvern in deplinatatea capacitatii de exercitare a functiei, dar a adaugat ca Romania va primi saptamana viitoare o transa de 300 de milioane de dolari de la Banca Mondiala, informeaza NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a subliniat imperativul trecerii rapide prin Parlament a noului Guvern care il va avea in frunte pe Lucian Croitoru, aratand ca FMI a anuntat amanarea misiunii de evaluare a Romaniei din cauza lipsei unui Guvern in deplinatatea capacitatilor de exercitiu.

"Misiunea de evaluare va avea loc dupa ce Romania va avea un Guvern aprobat in Parlament.(..)

De aceea imperativul trecerii rapide prin parlament a unui Guvern care sa poata fi partener de negocieri cu FMI si UE este esential", a aratat seful statului.

Presedintele a explicat ca efectele unei intarzieri in a avea rapid un Guvern competent si aprobat de catre Parlamentul Romaniei sunt extrem de serioase pentru tara noastra.

Basescu a aratat ca Romania va primi saptamana viitare o transa de 300 de milioane de dolari de la Banca Mondiala, dar ca mai sunt de incasat, pana la finalul acestui an, doua transe, una de la FMI, in valoare de 1,5 miliarde, din care jumatate trebuie sa finanteze deficitul bugetului de stat si o alta transa de la UE de 1 miliard de euro, destinata tot finantarii deficitului bugetului de stat. 

Basescu a spus ca in aceste conditii, "imperativul trecerii rapide prin Parlament a unui Guvern care sa poata fi partener de negociere cu FMI si UE este esential", precizeaza Mediafax.

Seful statului a spus ca spera ca "in termenul constitutional de zece zile premierul desemnat va fi in masura sa prezinte Parlamentului o lista a Guvernului si un program".

"Chiar timpul de zece zile este extrem de lung in raport cu amanarea evaluarii pe care UE si FMI trebuie s-o faca pentru a elibera transa din noiembrie si transa din decembrie, un total de peste 2,5 miliarde, din care cea mai mare parte destinate finantarii deficitului bugetului de stat", a mai spus seful statului.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#basescu, #dolari, #evaluare, #fmi, #transa, # croitoru , #stiri FMI