Basescu: FMI ne scapa de bugetul de stat, raman bani pentru privat

Marti, 31 Martie 2009, ora 16:20
1842 citiri
Basescu: FMI ne scapa de bugetul de stat, raman bani pentru privat

Acordul cu FMI permite "scoaterea din piata a unui jucator care absorbea aproape toate resursele", respectiv bugetul de stat, pentru a lasa la dispozitia mediului de afaceri lichiditatile necesare, a declarat presedintele Traian Basescu.

"Daca am fi lasat in continuare ca resursele pentru deficitul bugetar sa fie atrase de pe piata interna, am fi avut efectul pe care l-ati vazut in ianuarie si februarie, relativa lipsa de lichiditati si dobanzi foarte mari. Dupa toate analizele am ajuns la concluzia ca trebuie sa scoatem din piata un jucator care absorbea aproape toate resursele, respectiv bugetul de stat, pentru a lasa mai multa lichiditate la dispozitia mediului privat", a spus seful statului.

El a completat ca un alt element direct vizat de acordul cu FMI este stabilitatea cursului de schimb. "Un alt element vizat a fost moneda nationala, mentinerea leului la un nivel accpetabil, nici prea tare ca sa inhibe exporturile, nici prea slab, ca sa reduca veniturile populatiei in echivalent euro la un nivel de neacceptat", a spus Basescu.

#basescu, #buget, #deficit, #finantare, #lichiditate, #mediu, #privat, #stat , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  9. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO
  10. Ce se întâmplă cu prețurile carburanților după majorarea accizelor din iulie. Expert: "Posibil să ne întoarcem la cele din primăvară"