Basescu: FMI ne scapa de bugetul de stat, raman bani pentru privat

Marti, 31 Martie 2009, ora 16:20
1842 citiri
Basescu: FMI ne scapa de bugetul de stat, raman bani pentru privat

Acordul cu FMI permite "scoaterea din piata a unui jucator care absorbea aproape toate resursele", respectiv bugetul de stat, pentru a lasa la dispozitia mediului de afaceri lichiditatile necesare, a declarat presedintele Traian Basescu.

"Daca am fi lasat in continuare ca resursele pentru deficitul bugetar sa fie atrase de pe piata interna, am fi avut efectul pe care l-ati vazut in ianuarie si februarie, relativa lipsa de lichiditati si dobanzi foarte mari. Dupa toate analizele am ajuns la concluzia ca trebuie sa scoatem din piata un jucator care absorbea aproape toate resursele, respectiv bugetul de stat, pentru a lasa mai multa lichiditate la dispozitia mediului privat", a spus seful statului.

El a completat ca un alt element direct vizat de acordul cu FMI este stabilitatea cursului de schimb. "Un alt element vizat a fost moneda nationala, mentinerea leului la un nivel accpetabil, nici prea tare ca sa inhibe exporturile, nici prea slab, ca sa reduca veniturile populatiei in echivalent euro la un nivel de neacceptat", a spus Basescu.

#basescu, #buget, #deficit, #finantare, #lichiditate, #mediu, #privat, #stat , #stiri FMI