Basescu e optimist: Guvernul va lua decizia corecta legata de FMI

Vineri, 13 Martie 2009, ora 09:33
1266 citiri
Basescu e optimist: Guvernul va lua decizia corecta legata de FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, dupa sedinta CSAT, ca Guvernul gestioneaza corect perioada de criza economica si va lua cea mai corecta decizie in ceea ce priveste valoarea imprumutului de la FMI si modul de utilizare a acestor bani.

"Vreau sa stiti ca dincolo de ceea ce am spus in zilele acestea, ca avem nevoie de solidaritate, austeritate, curajul de a ne face reformele structurale, eu am un sentiment de optimism si romanii trebuie sa stie ca, pe aceasta situatie de criza, Guvernul face ce trebuie si va lua cea mai corecta decizie in ceea ce priveste volumul imprumutului si modul cum sa utilizeze aceasta perioada de criza", a declarat presedintele Traian Basescu.

Seful statului a tinut sa demonteze si scenariile potrivit carora un imprumut de la FMI ar genera un dezastru social, spunand ca, in cadrul negocierilor cu reprezentantii Fondului, autoritatile vor avea grija sa nu puna populatia intr-o situatie dificila.

Seful statului a tinut sa demonteze si scenariile potrivit carora un imprumut de la FMI ar genera un dezastru social, spunand ca in cadrul negocierilor cu reprezentantii Fondului, autoritatile vor avea grija sa nu puna populatia intr-o situatie dificila.

"Tocmai de aceea recurgem la imprumut, pe de o parte pentru modernizarea tarii in aceasta perioada, iar pe de alta parte pentru a nu pune populatia intr-o situatie dificila", a declarat presedintele.  

Presedintele a spus ca, daca nu ar fi existat tocmai obiectivul evitarii unui dezastru social in contextul agravarii crizei si al valorificarii acestei perioade pentru continuarea reformelor structurale, Romania nu ar fi avut nevoie de un imprumut de la FMI.

"Daca nu exista acest obiectiv, nu am fi avut nevoie de un imprumut de la Fond, am fi tratat altfel lucrurile", a aratat Basescu, reiterand faptul ca este un sustinator al valorificarii perioadei de criza pentru realizarea reformelor structurale. 

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#criza, #economie, #fmi, #imprumut, #negocieri , #stiri FMI