Basescu: Dau mandat lui Ponta si Isarescu pentru scrisoarea cu FMI, fara acciza si "electorata"

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 13:44
1468 citiri
Basescu: Dau mandat lui Ponta si Isarescu pentru scrisoarea cu FMI, fara acciza si "electorata"

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca va da mandat pentru semnarea scrisorii cu FMI ministrului Finantelor, Victor Ponta, si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, conditionand ca in document sa nu apara acciza pe combustibil si celebra "electorata".

"Din punctul meu de vedere, scrisoarea poate fi semnata. Voi da mandat de semnare de catre ministrul de Finante, actualmente Victor Viorel Ponta, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu doua conditii", a anuntat presedintele Traian Basescu.

Basescu: In scrisoare nu poate sa apara cresterea taxei pe carburanti

Seful statului a aratat ca in scrisoare nu poate sa apara cresterea taxei pe combustibil, motorina si benzina, asa cum doreste premierul.

El a adaugat ca a doua conditie este ca in scrisoare sa nu apara "celebra electorata".

"Voi semna scrisoarea si o voi semna imediat ce trece prin Guvern, sper ca astazi", a mai precizat presedintele, mentionand ca semnarea interimatelor ministrilor si scrisoarea catre FMI, daca se fac astazi, sunt semnale de oarecare stabilitate a Romaniei.

Premierul Ponta a avut o scurta discutie cu presedintele Basescu

Premierul Victor Ponta a avut, miercuri dimineata, o scurta discutie cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta, ministru interimar de Finante, a relatat ca l-a anuntat pe presedintele Traian Basescu, in discutia avuta inaintea sedintei de miercuri a Guvernului, ca Executivul va adopta memorandumul cu FMI "in conditiile discutate" si ca seful statului va semna documentul.

"I-am spus presedintelui faptul ca vom adopta memorandumul de intelegere cu FMI in conditiile discutate, domnia sa il va semna si il vom trimite cat mai rapid catre Washington", a spus Ponta, la postul B1 TV.

In urma cu zece zile, premierul Victor Ponta a anuntat ca a avut o noua discutie cu presedintele Traian Basescu legat de acordul cu Fondul Monetar International (FMI) si ca Guvernul ii va transmite documentul spre aprobare, seful statului spunandu-i ca se va pronunta el pe aceasta tema.

La sfarsitul anului trecut, dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu va promulga bugetul pe 2014 cu majorarea accizei la carburant si dupa ce transporatorii au anuntat ca aceasta crestere va fi inclusa in pretul motorinei, pe care o folosesc drept carburant, premierul Ponta a anuntat ca negociaza cu FMI si Comisia Europeana amanarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorina, folosita de catre transportatorii de marfa, si aplicarea acesteia doar la benzina.

Ulterior, dupa o discutie cu presedintele Basescu, premierul a anuntat ca va amana cu trei luni, pana la 31 martie 2014, majorarea accizei si la benzina, nu doar la motorina, iar seful statului a precizat ca in aceste conditii poate promulga bugetul pe acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bascu ponta, #Ponta FMI, #fmi basescu, #scrisoare fmi , #stiri FMI