Basescu anunta o exit-strategy pentru Romania dupa terminarea acordului cu FMI

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 09:18
1180 citiri
Basescu anunta o exit-strategy pentru Romania dupa terminarea acordului cu FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, dupa o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, ca, in ce priveste procesul de retragere a interventiei statelor pe piete, generata de criza, Romania se poate gandi la o strategie de acest fel dupa ce termina acordul cu FMI.

"As vrea sa fac cateva precizari legate de pozitia Romaniei cu privire la agenda Uniunii Europene, subiecte pe care le-am discutat cu domnul presedinte. Cu privire la procesul de retragere a statelor din situatia de interventie pe piete generate de criza economica, punctul nostru de vedere este ca acest lucru trebuie sa aiba loc in momentul in care economia fiecarui stat este consolidata intr-un proces de crestere.

In ceea ce ne priveste, ne putem gandi la exit-strategy dupa ce terminam acordul cu FMI, la sfarsitul anului 2010, plecand insa de la premisa ca obiectivul nostru este ca Romania sa intre in zona euro la sfarsitul anului 2014", a subliniat Traian Basescu.

La randul sau, presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a aratat ca prima prioritate a Uniunii este asigurarea unei redresari economice durabile pentru Europa.

"Cu ocazia intalnirii informale dintre sefii de state si guverne pe care am convocat-o pentru data de 11 februarie vom discuta cum putem asigura aceasta revenire economica, vom examina felul in care putem depasi in mod rapid dificultatile pe teremn scurt legate de aceasta criza si cum putem implementa schimbarile structurale care sunt necesare pentru a sustine o crestere economica de durata.

Scopul nostru trebuie sa fie de a ne reintoarce la o crestere economica durabila, in medie de cel putin 2% pentru a conserva modelul social european si de a tine pasul cu economiile mari ale lumii", a precizat van Rompuy, la finalul unei discutii tete-a-tete cu presedintele Romaniei.

#basescu, # zona euro, # fmi, # exit strategy, # criza, # redresare , #stiri FMI