Barroso: UE nu va intra in recesiune

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 09:32
1262 citiri
Barroso: UE nu va intra in recesiune

Uniunea Europeana nu va intra in criza si face tot posibilul sa rezolve problemele zonei, a declarat, luni, Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, aflat in Australia, la o intalnire a statelor din sudul Pacificului. 

Acesta a declarat ca UE si moneda unica europeana sunt energice si ca va urma o crestere economica in zona, chiar daca aceasta evolutie va fi modesta, relateaza The Associated Press.

"Nu anticipam o criza in Europa", a declarat Barroso, dupa o intalnire cu primul ministru australian Julia Gillard.

"Ultima previziune realizata de Comisia Europeana arata ca va exista o crestere, una modesta, ce-i drept", a adaugat Barroso.

Potrivit acestuia, Uniunea Europeana si euro sunt puternice si energice, iar oficialii europeni fac tot ce le sta in putinta, de la rezolvarea problemelor privind bugetele pana la consolidarea guvernelor din zona euro, si de la inasprirea legislatiei fiscale pana la imbunatatire competitivitatii generale.

Neintelegerile privind deficitul bugetar major al Greciei i-a determinat pe inspectorii privind datoriile sa isi suspende evaluarile si sa paraseasca Atena saptamana trecuta, iar ministrul de Finante Evangelos Venizelos a avertizat ca o o recesiune si mai mare in tara sa influenteze negativ eforturile oficialilor de a reduce deficitul bugetar.

Plecarea neasteptata de vineri a oficialilor de la CE, BCE si FMI a marcat o noua ocazie de conflict intre institutiile internationale care cer eforturi reformatoare si mai mari si o tara care incepe sa isi atinga limitele.

Barosso, insa, sustine ca o evaluare a ultimelor eforturi de a rezolva problema datoriilor din partea guvernului grec, ar putea fi prematura. 

#barosso, # ue, # recesiune, # zona euro, # criza euro , #stiri FMI