Bancile-mama s-au angajat sa pastreze afacerile din Romania

Luni, 10 August 2009, ora 11:55
1276 citiri
Bancile-mama s-au angajat sa pastreze afacerile din Romania

Bancile-mama ale primelor noua banci straine din Romania au definitivat si au semnat, saptamana trecuta, scrisorile bilaterale de angajament, care confirma ca grupurile isi vor mentine expunerea totala pe Romania si vor respecta cerintele de capital pentru subsidiare, a anuntat luni FMI, informeaza NewsIn.



"Angajamentul bancilor straine fata de Romania a fost extins si consolidat prin imprumutul de tip club loan acordat guvernului in iulie", se mai subliniaza in comunicatul publicat de FMI.

FMI aminteste ca, pe 6 august, oficiali ai BNR, ai Fondului si ai CE s-au intalnit cu reprezentantii subsidiarelor, pentru a analiza evolutia din ultimele luni si pentru a discuta pasii viitori pentru aceasta initiativa "de mare importanta" pentru stabilitatea sistemului financiar.

"Succesul programului de reforma macroeconomica in Romania si sustenabilitatea balantei de plati depinde de implicarea activa a bancilor straine in Romania. Programul contribui la stabilitatea macroeconomica, inclusiv prin stabilitatea preturilor si scaderea primei de risc. In continuare, conditiile de concurenta in piata vor determina scaderea dobanzilor la active", mai subliniaza FMI.

In urma intalnirii cu reprezentantii bancilor si ai BNR, desfasurata joia trecuta, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat pentru NewsIn ca Fondul Monetar International (FMI) a primit toate scrisorile de la cele noua banci mama care au promis ca isi vor mentine expunerea pe Romania.

"Am avut o cooperare foarte satisfacatoare (n.r. cu reprezentantii bancilor) si tocmai ce am primit toate scrisorile de angajament ale celor noua banci cu care am discutat la Viena, despre mentinerea expunerii pe Romania", a spus Franks.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#FMI, #banci, #mama, #afaceri, #romania , #stiri FMI