Bancherii vor implicarea FMI in privatizarile din Grecia

Joi, 26 Mai 2011, ora 14:06
1092 citiri
Bancherii vor implicarea FMI in privatizarile din Grecia

Programul de privatizari din Grecia ar avea sanse mai mari de succes daca Europa si FMI s-ar implica direct, potrivit bancherilor care au legatura cu acest proces, relateaza Reuters, anunta Mediafax.

Supravegherea privatizarilor de catre Uniunea Europeana si Fondul Monetar International ar conferi programului de vanzare a unor active de 50 de miliarde de euro un sens al urgentei care lipseste politicienilor locali, considera bancherii.

"Cea mai buna solutie este ca deciziile sa fie luate de o agentie independenta", a spus unul dintre bancheri.

El a aratat ca politicienii locali tergiverseaza procesul pentru ca stiu ca populatia este impotriva privatizarilor.

"Cred ca exista sanse bune pentru stabilirea unei implicari externe, iar lucrurile sa evolueze bine in curand", a spus bancherul.

Bancile de investitii vor avea un rol important in vanzarile de active, dar mai multe persoane implicate in proces au afirmat ca fermitatea din partea comunitatii internationale ar fi binevenita.

"Ce rost are desemnarea unor banci daca nu exista un vanzator motivat?", s-a intrebat bancherul.

Deutsche Bank, Credit Suisse, Credit Agricole, Societe Generale, Rothchild si numeroase alte banci au fost mandatate, dar nicio banca nu a fost insarcinata cu cordonarea activitatilor.

Grecia va infiinta un fond pentru activele care vor fi vandute, iar politicienii europeni au insistat pentru supravegherea internationala a acestuia de catre Comisia Europeana, FMI si posibil de catre Banca Centrala Europeana.

O delegatie a acestor institutii se afla in prezent la Atena pentru a evalua finantele tarii si este probabil sa se discute si despre acest fond, ale carui active ar putea fi folosite si ca garantii pentru noi imprumuturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, #bancheri, #program privatizari, #grecia , #stiri FMI