Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Mondiala va dubla creditele catre tarile sarace

Banca Mondiala va dubla creditele catre tarile sarace

Banca Mondiala va dubla volumul creditelor pentru tarile sarace, pentru a contrabalansa declinul fluxurilor de capital privat catre aceste economii in urma crizei creditelor, potrivit cotidianului japonez Nikkei. Astfel, institutia internationala va dubla creditele pe termen lung acordate acestor tari, de la nivelul de 13,5 miliarde de dolari din 2007, pentru a le ajuta sa depaseasca criza, scrie Nikkei.


Decizia vine in contextul ajutoarelor consistente acordate deFondul Monetar International (FMI) petnru economii afectate serios de criza financiara, printre care Islanda si Ucraina.


Finantarile oferite de Banca Mondiala se vor indrepta catre zece tari sarace din Asia si Africa, printre care Ghana, Bangladesh si Cambodgia, in timp ce FMI ajuta pietele emergente, cu un nivel mediu de trai, potrivit publicatiei.


Banca Mondiala va oferi credite pe termen lung, rambursabile in 15-20 de ani, la dobanzi aproximativ egale cu LIBOR (London Inter-bank Offered Rate), dobanda de pe piata interbancara londoneza.


Totodata, institutia analizeaza posibilitatea de a oferi imprumuturi de urgenta pentru aceste tari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1170 ori