Auditul Greciei ar putea schimba programul de bailout

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 08:21
1543 citiri
Auditul Greciei ar putea schimba programul de bailout

Sosirea echipelor FMI, BCE si UE in Grecia reprezinta un nou test pentru statul elen aflat in plina criza. Desi exista discutii in contradictoriu daca ar trebui sau nu creditorii privati sa isi asume pierderi si mai mari, Germania este de parere ca s-ar putea un nou program de ajutorare pentru Grecia.

Echipa de audit troica, formata din membrii Uniunii Europene, Bancii centrale Europene si FMI, este asteptata sa soseasca incepand cu ziua de azi in Grecia. In urmatoarea zi vor incepe discutiile privind o adancire a reducerilor bugetare si o noua runda de crestere a taxelor, relateaza Reuters.

Aceste masuri vor permite Atenei sa isi indeplineasca promisiunile in cadrul celui de-al doilea program de ajutorare agreat de liderii europeni in iulie, care a si generat o serie de proteste si greve.

Totusi, cancelarul german Angela Merkel a sugerat ca o parte din transa noua de salvare in valoare de 109 miliarde de euro pentru aceasta tara ingropata on datorii ar putea fi redeschisa, in functie de rezultatul auditului realizat de echipa troica.

"Ar trebui sa asteptam sa vedem care sunt concluziile troica. Doar asa vom sti daca trebuie sa renegociem sau nu", a declarat Merkel la televiziunea Net, fara sa dezvolte subectul.

#fmi bce ue in grecia, #grecia, #merkel grecia bailout, #vizita audit grecia , #stiri FMI