Arestarea lui Strauss-Kahn, motiv de disputa in cadrul Eurogrup

Marti, 17 Mai 2011, ora 09:16
1294 citiri
Arestarea lui Strauss-Kahn, motiv de disputa in cadrul Eurogrup

Premierul Luxembourgului, Jean-Claude Juncker, care prezideaza Eurogrup, a criticat luni Germania si Belgia pentru ca discuta succesiunea lui Dominique Strauss-Kahn la conducerea Fondului Monetar International, transmite NewsIn.

Strauss-Kahn ar putea fi nevoit sa isi dea demisia, dupa ce a fost arestat sambata la New York pentru agresiune sexuale, tentativa de viol si sechestrare. Luni, el a lipsit de la discutiile Eurogrup privind planurile de salvare pentru Grecia si Portugalia.

"Atat timp cat Dominique Strauss-Kahn nu demisioneaza, eu nu sugerez ca ar trebui sa o faca (...), este indecent ca unele guvernele au inceput dezbaterea (privind gasirea unui succesor - n.red.) inca din aceasta dimineata (luni - n.red.)", le-a spus Juncker profesorilor.

"Aceasta este o dezbatere care nu isi are locul", a adaugat el.

Anterior, oficiali belgieni si germani au spus ca, in cazul in care Strauss-Kahn demisioneaza, postul sau ar trebui ocupat de un alt european. In mod traditional, FMI este condus de un european, in timp ce Banca Mondiala este condusa de un american.

Juncker s-a declarat "foarte trist si suparat", descriindu-l pe Strauss-Kahn drept "un prieten foarte bun" si a precizat ca nu ii plac imaginile in care acesta apare cu catuse la maini, in custodia politiei.

#arestare strauss-kahn, #director fmi, #eurogrup, #fmi, #strauss kahn , #stiri FMI