Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANEIR: FMI accepta rediscutarea memorandumului

ANEIR: FMI accepta rediscutarea memorandumului

Reprezentantii FMI au raspuns patronatelor printr-o scrisoare in care spun ca memorandumul convenit cu Guvernul poate fi modificat printr-o intelegere cu patronatele si sindicatele, insa cu conditia incadrarii in tinta de deficit bugetar de 6,8%, a declarat pentru NewsIn presedintele ANEIR.

"Am primit un raspuns din partea reprezentantilor Fondului Monetar International, prin care ni s-a transmis ca Fondul agreeaza rediscutarea scrisorii de intentie incheiate cu Executivul, cu conditia gasirii unor solutii pentru ca Romania sa se incadreze in tinta de deficit de 6,8%, in urma renegocierii memorandumului cu partenerii sociali", a spus presedintelui Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR), Mihai Ionescu.

Reprezentanti ai sindicatelor au declarat pentru NewsIn ca au trimis o scrisoare FMI, prin care au cerut acordul pentru "gasirea unor solutii alternative la masura reducerii tuturor salariilor cu 25%, prin acceptarea scaderii fondului de salarii cu 25%, astfel incat fiecare ordonator de credite sa poata dispune si disponibilizari pentru incadrarea in tinta convenita".


Sindicatele au mai cerut "ca pensiile sa nu scada unitar cu 15%, ci sa fie gasite alte solutii pentru ca pensiile mici sa nu fie afectate de aceasta scadere". Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 881 ori
Citeste mai multe despreaneir cheltuieli deficit fmi rediscutare tinta