ANEIR: FMI accepta rediscutarea memorandumului

Vineri, 14 Mai 2010, ora 15:58
1071 citiri
ANEIR: FMI accepta rediscutarea memorandumului

Reprezentantii FMI au raspuns patronatelor printr-o scrisoare in care spun ca memorandumul convenit cu Guvernul poate fi modificat printr-o intelegere cu patronatele si sindicatele, insa cu conditia incadrarii in tinta de deficit bugetar de 6,8%, a declarat pentru NewsIn presedintele ANEIR.

"Am primit un raspuns din partea reprezentantilor Fondului Monetar International, prin care ni s-a transmis ca Fondul agreeaza rediscutarea scrisorii de intentie incheiate cu Executivul, cu conditia gasirii unor solutii pentru ca Romania sa se incadreze in tinta de deficit de 6,8%, in urma renegocierii memorandumului cu partenerii sociali", a spus presedintelui Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR), Mihai Ionescu.

Reprezentanti ai sindicatelor au declarat pentru NewsIn ca au trimis o scrisoare FMI, prin care au cerut acordul pentru "gasirea unor solutii alternative la masura reducerii tuturor salariilor cu 25%, prin acceptarea scaderii fondului de salarii cu 25%, astfel incat fiecare ordonator de credite sa poata dispune si disponibilizari pentru incadrarea in tinta convenita".

Sindicatele au mai cerut "ca pensiile sa nu scada unitar cu 15%, ci sa fie gasite alte solutii pentru ca pensiile mici sa nu fie afectate de aceasta scadere". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#aneir, #cheltuieli, #deficit, #fmi, #rediscutare, #tinta , #stiri FMI