Alternativa la noul acord FMI: vanzarea companiilor de stat la BVB

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 11:01
1444 citiri
Alternativa la noul acord FMI: vanzarea companiilor de stat la BVB

Statul ar putea evita un nou acord FMI prin vanzarea companiilor la Bursa de Valori Bucuresti, protejand in acest fel si moneda natioanala care nu ar mai continua sa se deprecieze. 

"E clar ca e mai bine sa privatizezi pe Bursa decat sa iei bani de la FMI, dar statul trebuie sa-si restructureze si cheltuielile.

Orice ban din privatizari care nu e cheltuit pentru scoli, sanatate, drumuri si siguranta este irosit.

Este ca si cum ti-ai vinde casa ca sa cumperi mancare", a declarat Florin Ilie, directorul departamentului de piete de capital din cadrul ING Bank, pentru Ziarul Financiar.

Ministerul Economiei a promis ca va vinde pe Bursa circa 10% din Petrom si cate 15% din Romgaz, Transgaz si Transelectrica si ar putea aduna aproape 1 mld euro. 

Desi Guvernul a aprobat vanzarea acestor pachete, Ministerul Economiei nu a demarat nici macar procedura de selectie a intermediarului. In schimb, presedintele a anuntat ca anul viitor Romania va incheia un nou acord de imprumut cu FMI.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#acord, #bursa, #bvb, #companii, #fmi, #privatizare , #stiri FMI