Acordul Romania-FMI ar putea fi facut public saptamana viitoare

Luni, 23 Martie 2009, ora 15:00
1067 citiri
Acordul Romania-FMI ar putea fi facut public saptamana viitoare

Comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare, Joaquin Almunia, a declarat, duminica, la Brussels Forum, ca acordul cu UE si FMI care priveste Romania ar putea fi anuntat in cursul acestei saptamani.

Joaquin Almunia a facut aceste declaratii intr-un discurs rostit duminica, la Brussels Forum, o conferinta organizata de German Marshall Fund.

"Modificarea acordului cu UE si FMI privind Letonia ar putea fi anuntata in urmatoarele zile iar acordul cu Romania ar putea fi facut public saptamana viitoare, a spus Almunia duminica", potrivit unui comunicat GMF remis MEDIAFAX.

Almunia a spus de asemenea ca nu poate fi exclusa necesitatea unor pachete de stimulente comune pentru a ajuta tari precum Spania si Irlanda. "Dat fiind prezentul incert, nimeni nu poate exclude faptul ca vor fi necesare in viitor si alte decizii", a comentat Almunia, potrivit sursei citate.

De asemenea, Almunia a apreciat ca si alte state din afara zonei euro ar putea avea nevoie de acorduri comune FMI-UE, se arata in comunicat.

Almunia a participat la o dezbatere alaturi de Axel Weber, presidentele Deutsche Bundesbank si Bob Bennett, senator republican al SUA.

O comisie de evaluare formata din experti FMI si CE se afla in Romania intr-o misiune care se va incheia la 25 martie. Romania urmeaza sa contracteze un imprumut de circa 19 miliarde de euro de la FMI, CE si o serie de institutii financiare.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#acord, #almunia, #fmi, #ue , #stiri FMI