Acordul cu FMI, pus in pericol de disputa PSD-PDL

Joi, 11 Iunie 2009, ora 09:18
1299 citiri
Acordul cu FMI, pus in pericol de disputa PSD-PDL

Expertii FMI sunt constienti ca alegerile prezidentiale ar putea destabiliza guvernul PSD-PDL si ar putea intarzia reformele.

Toate analizele, calculele si cifrele specialistilor Fondului Monetar International (FMI) privind evolutia Romaniei in urmatoarele luni ar putea fi date peste cap de politicienii romani.

Mai mult, daca sunt duse la extrem, neintelegerile din politica damboviteana ar putea duce Romania in incapacitate de plata, dupa cum arata un document care insoteste memorandumul tehnic de intelegere la acordul incheiat de tara noastra cu FMI, publicat, ieri-seara, pe pagina de internet a institutiei financiare internationale.

FMI nu are incredere in alianta de guvernare

"Cu toate ca presedintele, premierul si ambele partide din coalitia de guvernamant au semnat programul Fondului, alegerile prezidentiale din octombrie ar putea slabi alianta si, in ultima instanta, sa destabilizeze implementarea eficienta a programului", se arata in documentul citat.

Guvernul loveste cu noi impozite

Agricultura si mediul inconjurator sunt doua domenii pentru care specialistii Finantelor cauta deja sa extinda baza de taxare.

Cu toate ca trecem printr-o grava criza financiara, guvernul pregateste noi impozite pentru populatia si firmele din Romania.

Neimpozitarea profitului reinvestit, incerta

Principalele evolutii fiscal-bugetare in perioada 2009-2012, descrise in program, cuprind, printre altele, mentinerea cotei unice de impozitare de 16% si a taxei pe valoarea adaugata de 19%, introducerea impozitului minim sau devansarea cresterii accizelor in 2009 pentru tigari si bauturi alcoolice.

Pentru aceste masuri sunt prezentate perioadele de aplicare si estimarile privind impactul asupra bugetului

"Masurile procriza" ale cabinetului Boc

Deciziile fiscale pe care guvernul le-a luat pentru reducerea efectelor crizei financiare asupra firmelor si economiei nu fac decat sa ne adanceasca in criza, considera Pieter Wessel, partener in cadrul Deloitte, specializat pe taxe si impozite. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord, # FMI, # reforme, # buget, # impozite, # taxe , #stiri FMI